Tartalomjegyzék
A brokkoli pörkölt egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet érdemes kipróbálni a brokkoli szezonban. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Készíthetjük akár hússal is. Mivel nem időigényes a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept.
A brokkoli ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a brokkoli fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ráadásul a brokkoli számos étel kiváló alapanyaga, mely a fagyasztásnak köszönhetően egész évben elérhető.
Egyszerű brokkoli pörkölt – recept
Hozzávalók:
- 2 közepes brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek tejföl
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- fűszerpaprika – ízlés szerint
- majoránna – ízlés szerint
A brokkoli pörkölt elkészítése lépésről – lépésre:
- A brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg.
- A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
- A paradicsomot, paprikát megmossuk, felkockázzuk.
- Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paprikát és néhány percig együtt pirítjuk.
- Majd a paprikát és a rózsáira szedett brokkolit is hozzáadjuk, fűszerezzük ízlés szerint és fűszerpaprikát szórunk rá.
- Elkeverjük és fedő alatt közepes lángon, 13-15 perc alatt puhára pároljuk a zöldségeket.
- A végén a levéből kiveszünk és a tejföllel elkeverjük, majd visszaöntjük a brokkolis ragura és azzal is összekeverjük.
- Még egyet rottyantunk rajta és már készen is van.
Leginkább főtt rizzsel passzol, de kínálhatunk mellé burgonyát, tésztát is. Frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli
Vissza a kategória cikkeihez