Tartalomjegyzék
A brokkolikrém egy remek szendvicskrém lehet az őszi időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. A brokkoli rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban szinte egész évben készíthetjük, hiszen a brokkoli remekül le is fagyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely egy sütőtökös lattéval kínálva, garantáltan bearanyozza az őszi borongós reggeleinket. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!
Egyszerű brokkolikrém recept
Hozzávalók:
- 1 közepes brokkoli zsenge szára
- 1 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál cukor
- kevés citrom frissen facsart leve
- 2 evőkanál vaj
- 3 főtt tojássárgája
- 2 evőkanál majonéz
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
A brokkolikrém elkészítése lépésről – lépésre:
- A brokkoli zsenge szárát alaposan meg kell mosni, majd felkockázni. Ha nagyon zsenge nem szükséges lehámozni.
- A fokhagymát is meg kell pucolni és fokhagymanyomón zúzzuk össze.
- A brokkoli szárát sós, enyhén citromos vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
- A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.
- A vajat olvasszuk fel és pirítsuk meg rajta a leszűrt, lecsepegtetett brokkoli darabokat.
- Majd egy burgonyanyomóval törjük át.
- Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és ízlés szerinti sózzuk, borsozzuk.
- Keverjük bele az összetört tojássárgákat és szerecsendióval fűszerezzük.
- Alaposan keverjük össze és már tálalhatjuk is.
Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Kínálhatunk mellé akár serpenyőben szárazon megpirított sütőtök magokat is. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal is kiváló. Jó étvágyat hozzá!
Rendkívül egészséges, fogyasztásával jót teszünk az egészségünknek. Érdemes akár nagyobb adagot is készíteni belőle, mert a hűtőszekrényben néhány napig eltartható. Már, ha marad belőle!
A 3 kedvenc vegán zöldségkrém receptem / mártogatósnak / szendvicsbe:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli
Vissza a kategória cikkeihez