Brokkolis csirke  

A brokkolis csirke egy egyszerűen elkészíthető, különleges étel, melyet leginkább a brokkoli szezonban készíthetünk. A nyár egyik elmaradhatatlan zöldsége a brokkoli, mely rendkívül egészséges. Emiatt is érdemes ebben az időszakban minél többet fogyasztani belőle. Magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma és rostokban is bővelkedik. Ráadásul a kalória tartalma sem magas, így akár fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Mindenképpen érdemes kipróbálni, aki a csirkét és a brokkolit szereti, biztosan nem fog csalódni. Köret már nem is szükséges hozzá, de igény szerint rizs is kínálható mellé.

Brokkolis csirke recept

Hozzávalók:

A brokkolis csirkecomb elkĂ©szĂ­tĂ©se lĂ©pĂ©srĹ‘l – lĂ©pĂ©sre:

  1. Először a csirkecombokat mossuk meg alaposan, majd itassuk fel róla a nedvességet és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Ezután a brokkolit is mossuk meg, a végeit vágjuk le és szedjük rózsáira.
  3. A burgonyát és a répát hámozzuk meg, majd a répát karikázzuk fel, a burgonyát vágjuk nagyobb darabokra.
  4. A paradicsomot mossuk meg Ă©s negyedeljĂĽk.
  5. A fokhagymát és a lilahagymát pucoljuk meg, a fokhagymát zúzzuk össze, a lilahagymát vágjuk ketté és szeleteljük fel.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. Majd egy tepsit kenjünk ki olívaolajjal, rakjuk bele a csirkecombokat és öntsünk alá kevés vizet.
  8. Tegyük mellé a brokkoli rózsákat, a felszeletelt burgonyát, répát és lilahagymát, paradicsomot, majd szórjuk rá a fokhagymát is. Rozmaring ágat is tegyünk rá (vagy a húst fűszerezzük őrölt rozmaringgal).
  9. Alufóliával befedjük és az előmelegített sütőbe tesszük.
  10. Nagyjából 40-45 perc alatt hagyjuk a fóliával együtt sülni, majd a fóliát levesszük róla és további 5-10 percig sütjük, ameddig a hús szépen meg nem pirul. Akkor jó, ha a hús megpuhult.

Még melegen tálaljuk. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!

Brokkolis csirkemell tepsiben egyszerűen:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli

Vissza a kategĂłria cikkeihez