Tartalomjegyzék
A brokkolis csirke egy egyszerűen elkĂ©szĂthetĹ‘, kĂĽlönleges Ă©tel, melyet leginkább a brokkoli szezonban kĂ©szĂthetĂĽnk. A nyár egyik elmaradhatatlan zöldsĂ©ge a brokkoli, mely rendkĂvĂĽl egĂ©szsĂ©ges. Emiatt is Ă©rdemes ebben az idĹ‘szakban minĂ©l többet fogyasztani belĹ‘le. Magas a vitamin- Ă©s ásványi anyag tartalma Ă©s rostokban is bĹ‘velkedik. Ráadásul a kalĂłria tartalma sem magas, Ăgy akár fogyĂłkĂşrás Ă©trendbe is beilleszthetĹ‘. MindenkĂ©ppen Ă©rdemes kiprĂłbálni, aki a csirkĂ©t Ă©s a brokkolit szereti, biztosan nem fog csalĂłdni. Köret már nem is szĂĽksĂ©ges hozzá, de igĂ©ny szerint rizs is kĂnálhatĂł mellĂ©.
Brokkolis csirke recept
Hozzávalók:
- 1 db brokkoli
- 20 dkg paradicsom
- 1 db nagyobb sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- 8 db csirkecomb (vagy 4 egész csirkecomb)
- 2 db lilahagyma
- 3 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál aprĂtott bazsalikom
- sĂł – ĂzlĂ©s szerint
- bors – ĂzlĂ©s szerint
- rozmaring – ĂzlĂ©s szerint
A brokkolis csirkecomb elkĂ©szĂtĂ©se lĂ©pĂ©srĹ‘l – lĂ©pĂ©sre:
- ElĹ‘ször a csirkecombokat mossuk meg alaposan, majd itassuk fel rĂłla a nedvessĂ©get Ă©s sĂłzzuk, borsozzuk ĂzlĂ©s szerint.
- Ezután a brokkolit is mossuk meg, a végeit vágjuk le és szedjük rózsáira.
- A burgonyát és a répát hámozzuk meg, majd a répát karikázzuk fel, a burgonyát vágjuk nagyobb darabokra.
- A paradicsomot mossuk meg és negyedeljük.
- A fokhagymát és a lilahagymát pucoljuk meg, a fokhagymát zúzzuk össze, a lilahagymát vágjuk ketté és szeleteljük fel.
- Közben a sĂĽtĹ‘t elĹ‘melegĂtjĂĽk 180 fokra.
- Majd egy tepsit kenjĂĽnk ki olĂvaolajjal, rakjuk bele a csirkecombokat Ă©s öntsĂĽnk alá kevĂ©s vizet.
- Tegyük mellé a brokkoli rózsákat, a felszeletelt burgonyát, répát és lilahagymát, paradicsomot, majd szórjuk rá a fokhagymát is. Rozmaring ágat is tegyünk rá (vagy a húst fűszerezzük őrölt rozmaringgal).
- AlufĂłliával befedjĂĽk Ă©s az elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘be tesszĂĽk.
- Nagyjából 40-45 perc alatt hagyjuk a fóliával együtt sülni, majd a fóliát levesszük róla és további 5-10 percig sütjük, ameddig a hús szépen meg nem pirul. Akkor jó, ha a hús megpuhult.
Még melegen tálaljuk. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!
Brokkolis csirkemell tepsiben egyszerűen:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli
Vissza a kategĂłria cikkeihez