Brokkolis krumplipüré  

A brokkolis krumplipüré, az nyár és a kora ősz egyik elmaradhatatlan körete. Akár húsfélékhez, akár halakhoz, sajtokhoz kitűnő köret. De kínálhatjuk egyszerűen salátával is. Aki unja már a megszokott, klasszikus – burgonya, rizs, tészta – köreteket, semmi esetre se hagyja ki. Könnyen elkészíthető, változatos étel nemcsak a brokkoli szezonban. Ráadásul nagyon egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. A brokkoli rendszeres fogyasztás mellett rendkívül jótékony hatású a szervezet számára, ezért is érdemes belőle minél többet fogyasztani.

Brokkolis krumplipüré

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg burgonya
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • olaj, vaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint
  • rozmaring – ízlés szerint

A brokkolis burgonyapüré elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a krumplit hámozzuk meg és kockázzuk össze.
  2. Majd enyhén sós vízben főzzük puhára.
  3. Közben a brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg.
  4. Majd a hagymát is pucoljuk meg és vagdossuk fel apró kockákra.
  5. Egy edénybe tegyünk kevés olajat vagy vajat, hevítsük fel és pároljuk benne üvegesre a hagymát.
  6. Adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit és kevés sóval ízesítve pároljuk puhára. Ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá, nehogy leégjen.
  7. Majd a puhára főtt, főzőlétől leszűrt burgonyát is adjuk hozzá és fűszerezzük ízlés szerint.
  8. Alaposan keverjük össze, adjunk hozzá kevés vajat és krumplinyomóval törjük össze.
  9. Még melegen tálaljuk.

Rendkívül ízletes sült vagy grill húsok mellé akár kovászos uborkával. Érdemes kipróbálni, de vigyázat hozzá lehet szokni! Jó hír, hogy a brokkoli télire is eltehető, így nemcsak a szezonban tudjuk készíteni ez a különleges ízvilágú köretet. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli

Vissza a kategória cikkeihez