Brokkolis rántotta

A brokkolis rántotta egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, melyet legalább néha érdemes elkészíteni a változatosság jegyében. Számos módon variálható és gazdagítható, igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabnak határt. Készülhet villásreggelinek, de akár könnyű vacsorának is. A brokkoli kalória tartalma pedig kifejezetten alacsony, így remek kiegészítője lehet akár fogyókúrás étrendeknek is. A brokkoli ugyanis magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért.

Egyszerű brokkolis rántotta – recept

Hozzávalók:

  • 1/2 fej brokkoli
  • 1-2 szál újhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 ek napraforgó olaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • petrezselyem, snidling, bazsalikom – ízlés szerint (elhagyható)

A brokkolis rántotta elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Az újhagymát megmossuk és vékony karikákra vágjuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk, leszűrjük.
  3. Majd egy edénybe enyhén sós vizet forralunk és a brokkoli rózsákat beletesszük.
  4. Újra forrástól számítva 3 percig hagyjuk a vízben, majd szűrőlapáttal jeges vízbe szedjük.
  5. Hagyjuk kihűlni benne és szűrőben lecsepegtetjük.
  6. Aztán kisebb darabokra vagdossuk.
  7. Közben a tojásokat egy tálba felütjük és felverjük.
  8. Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett brokkoli darabokat és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, zöldfűszerekkel.
  9. Majd fedő alatt néhány perc alatt puhára pároljuk.
  10. Aztán a felvert tojásokat ráöntjük a hagymás brokkolira és óvatosan kevergetve néhány perc alatt egyenletesen átsütjük.

Akár frissen reszelt füstölt sajtot is szórhatunk a tetejére. Még melegen tálaljuk. Friss zöldségekkel, frissen sült kenyérrel vagy bagettal is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Akár kolbász vagy virsli karikákkal, sonkával, füstölt tarjával tovább gazdagítható. Hagymát is lehet bele rakni bőven, ahány ház annyi szokás alapon. Érdemes többféleképpen is próbálgatni, meg sem lehet unni.

Brokkolis Tojáslepény Recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli

Vissza a kategória cikkeihez