Grillezett brokkoli

A grillezett brokkoli nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogás. Készülhet sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a brokkoli fűszerezése adja meg az ízét igazán. Ugyanis ennek a zöldségnek önmagában igazán semleges íze van. A különböző ételeknek megfelelően ízesítve azonban remek fogások készíthetők belőle. Érdemes ezekkel kísérletezni. Ha mártogatóst is készítünk a brokkoli mellé, akkor elég azt fűszerezni. Ilyenkor a zöldséget a sózáson, borsozáson kívül nem szükséges tovább fűszerezni. Figyeljünk a brokkoli vásárlása során arra, hogy friss, ropogós zöldséget vegyünk. A fonnyadt zöldséget nem tudjuk jól elkészíteni.

Egyszerű grillezett brokkoli receptje

Hozzávalók:

  • 1 közepes brokkoli
  • 1 evőkanál olaj – olíva vagy bármilyen más
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

A grillezett brokkoli elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a grillt készítsük elő, hogy mire a zöldség elkészül, már lehessen is sütni.
  2. Majd a brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le.
  3. Addig keverjük össze a szójaszószt az ecettel és az olajjal.
  4. Majd forgassuk meg ebben a pácban a lecsepegtetett brokkoli rózsákat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ezután tegyük őket a grillrácsra és gyakori forgatás mellett 10-12 perc alatt süssük ropogósra.

Kiváló körete húsételeknek, de egyéb zöldségekkel – paprika, padlizsán, spárga, cukkini – grillezve önálló fogásként is megállja a helyét. Készíthetünk hozzá mártogatóst, de friss fokhagymás bagettel is nagyon finom. Készíthető serpenyőben, sütőben vagy konyhai grillen is. Jó étvágyat hozzá!

Grillezett zöldségek szaftos sertéssülttel:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom