Tartalomjegyzék
A grillezett brokkoli nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogás. Készülhet sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a brokkoli fűszerezése adja meg az ízét igazán. Ugyanis ennek a zöldségnek önmagában igazán semleges íze van. A különböző ételeknek megfelelően ízesítve azonban remek fogások készíthetők belőle. Érdemes ezekkel kísérletezni. Ha mártogatóst is készítünk a brokkoli mellé, akkor elég azt fűszerezni. Ilyenkor a zöldséget a sózáson, borsozáson kívül nem szükséges tovább fűszerezni. Figyeljünk a brokkoli vásárlása során arra, hogy friss, ropogós zöldséget vegyünk. A fonnyadt zöldséget nem tudjuk jól elkészíteni.
Egyszerű grillezett brokkoli receptje
Hozzávalók:
- 1 közepes brokkoli
- 1 evőkanál olaj – olíva vagy bármilyen más
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál balzsamecet
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
A grillezett brokkoli elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a grillt készítsük elő, hogy mire a zöldség elkészül, már lehessen is sütni.
- Majd a brokkolit szedjük rózsáira és mossuk meg alaposan, majd csepegtessük le.
- Addig keverjük össze a szójaszószt az ecettel és az olajjal.
- Majd forgassuk meg ebben a pácban a lecsepegtetett brokkoli rózsákat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Ezután tegyük őket a grillrácsra és gyakori forgatás mellett 10-12 perc alatt süssük ropogósra.
Kiváló körete húsételeknek, de egyéb zöldségekkel – paprika, padlizsán, spárga, cukkini – grillezve önálló fogásként is megállja a helyét. Készíthetünk hozzá mártogatóst, de friss fokhagymás bagettel is nagyon finom. Készíthető serpenyőben, sütőben vagy konyhai grillen is. Jó étvágyat hozzá!
Grillezett zöldségek szaftos sertéssülttel:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli
Vissza a kategória cikkeihez