Tartalomjegyzék
A hagymás brokkoli nem olyan ismert köret, pedig nagyon ízletes érdemes kipróbálni. A brokkoli köretnek is számos módon elkészíthető. Érdemes vele próbálkozni és nemcsak akkor, ha már unjuk a rizs, tészta, burgonya triumvirátusát. Bár a brokkoli íze meglehetősen semleges, a fűszerezésének köszönhetően számos ízvilágú ételkülönlegességet készíthetünk belőle. Ráadásul a brokkoli nagyon egészséges zöldség, mely rendszeres fogyasztás mellett egészségvédő hatású is. Ezenkívül rendkívül alacsony kalóriájú, így a fogyókúrás étrendek remek kiegészítője is lehet.
Ez az étel nagyon gyorsan elkészíthető és húsok, fasírtok, sajtok, halak remek körete lehet.
Egyszerű hagymás brokkoli recept
Hozzávalók:
- 2 db közepes brokkoli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- őrölt bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
Egyszerű hagymás brokkoli köret elkészítési lépései:
- A brokkolit szedjük rózsáira és áztassuk be, hogy az esetleges szennyeződéseket eltávolítsuk.
- Majd folyó víznél is öblítsük át és szűrjük le.
- A vöröshagymát meg kell pucolni, félbe vágni és csíkokra szeletelni, a fokhagymát megpucolni, összezúzni.
- Az olajat hevítsük fel, pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Szórjunk rá szerecsendiót – esetleg kevés ételízesítőt – is és alacsony hőfokon, kíméletesen, fedő alatt pároljuk puhára.
- Ha szükséges kevés vizet adjunk alá, nehogy leégjen.
- Mielőtt elkészül adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.
- Ha szükséges fűszerezzük utána.
- Még egy percig pároljuk és már készen is van.
Tovább ízesíthető még friss petrezselyemmel, vagy ízlés szerint akár oregánóval is. Önmagában is nagyon ízletes, friss bagettal vagy akár pirítós kenyérrel. De köretként is kínálhatjuk. Érdemes kipróbálni! Jó étvágyat hozzá!
Fokhagymás brokkoli köret:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli
Vissza a kategória cikkeihez