Tartalomjegyzék
A paradicsomos brokkolis tészta egy rendkívül gyorsan elkészíthető, laktató egytálétel. Bár a brokkoli semleges íze miatt nem tartozik a kedvenc ételeink körébe – főleg a gyerekeknél nem népszerű – rendkívül egészséges és jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas vitamin- ásványianyag és rost tartalma miatt rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ezértis érdemes minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a szezonban, hiszen– fagyasztva – egész évben elérhető.
Egyszerű paradicsomos brokkolis tészta – recept
Hozzávalók:
- 50 dkg penne (vagy bármilyen) tészta
- 2 db közepes brokkoli
- 45 dkg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- 8 dkg reszelt parmezán sajt + a tálaláshoz
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- szerecsendió – ízlés szerint
A paradicsomos brokkolis tészta elkészítési lépései:
- Először a tésztát a leírása szerint meg kell főzni, majd leszűrni és hideg vízzel átöblíteni.
- Amíg a tészta fő a brokkolit szedjük rózsáira, majd mossuk meg.
- A paradicsomot szintén mossuk meg és kockázzuk össze.
- A fokhagymát pucoljuk meg és zúzzuk össze.
- A bazsalikomot mossuk meg és aprítsuk össze.
- Majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk kicsit meg a fokhagymát.
- Adjuk hozzá brokkoli rózsákat és pirítsuk együtt 3 percig.
- Ezután a kockázott paradicsomot is keverjük hozzá és a felaprózott bazsalikomot is.
- Pároljuk együtt további négy-öt percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá.)
- Ezután keverjük bele a leszűrt tésztát.
- Még melegen a parmezánnal – vagy akár füstölt reszelt sajttal – és kevés borssal megszórva a tetején tálaljuk.
Gazdagíthatjuk gombával, csirkével, vagy akár hallal, de bármilyen sonka, tarja kockával is jól illik hozzá. Rendkívül változatosan és gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!
Brokkolis tészta paradicsommal:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brokkoli
Vissza a kategória cikkeihez